Om oss

«Vi fant hverandre gjennom strikkingen!»

Det var da Monica handlet garn hos Katrine i hennes garnbutikk, at en felles drøm kom fram i lyset!

«Hver gang vi møttes, snakket vi om at vi hadde lyst til å begynne med strikkedesign!»

Etter hvert begynte vi å snakke om hvilke design vi ville lage, og en dag havnet det garn i Monicas pose som skulle bli til vårt første felles strikkedesign; et redesign av begges yndlingsjakke, kjøpt i bygdas tidligere klesbutikk. Ting tok tid: Vi er begge gründere og selvstendig næringsdrivende. Strikkingen måtte lenge vike i en travel hverdag.

«Strikketankene var mange, men ei lang stund holdt vi på med hvert vårt. Det var denne coronaen da!»

Men en dag trosset vi den, og møttes over en kopp te med strikkekorgene våre. Vi hadde mange ideer og mange strikkeprosjekter på gang begge to, men en ide stakk seg fram som bedre enn alle de andre, og det var ideen om å starte med Ostestrikk!

Ostestrikken skulle ta utgangspunkt i navnene til de verdensberømte ostene til Tingvollost. De flotte ostenavnene deres basert på historiske personer fra kommunen vår, var perfekte navn til kofter og gensere syntes vi og heldigvis var den fine gjengen på Tingvollost enige i det.

«Vismann, Kraftkar, Mild Mester og Edel Frue. De fine navnene gir oss mye inspirasjon. Og vi aner allerede konturene av en Ostekolleksjon :-)»

Både navnene på ostene fra Tingvollost og fargene på etikettene inspirerer oss i prosessen med å lage nye strikkedesign tilknyttet ostene, men også familien bak bedriften og gjengen som jobber der: Arbeidsomme og flinke mennesker må så klart ha en god arbeidsgenser!

Den kvelden med korgene, fant vi ut at idèene og strikkeprosjektene våre passet veldig godt sammen! Katrine hadde begynt på ermet til en gul og brun kofte, mens Monica holdt på med en grønn og hvit. Det ble dermed helt naturlig å tenke at Katrine sin skulle bli Mild Mester-kofta, mens Monica sin skulle bli Edel Frue-kofta. Men alt blir ikke alltid som man tenker; kofte-idene måtte etter hvert vike for noen fine genser-ideer som bare måtte fram. Vislenderen og Arbeidsgenseren vår, måtte vi bare ta tak i. Vi strikket prøve etter prøve, helt til familien lurte på hva vi skulle med alle ermene? Men etter hvert satt ideene! Tre engasjerte og dyktige strikkedamer ble med oss på laget og vi strikket gensere i vilden sky! Vi hadde avtalt mannekengoppvisning på Hotellet, må vite!

Mannekengoppvisning ble det, takket være våre dyktige strikkersker, som strikket i vei til tross for at oppskriftene våre ikke var ferdige, og takket være Tingvollost, som er både proffe arrangører og mannekenger.

«Neste skritt var å åpne nettbutikk, og nå er vi kommet til det! Det har vi gledet oss veldig til! Vi håper du finner noe du liker, og har lyst til å strikke her hos oss!»

Monica og katrine